Ali ste pozorni na dopustu, kakšna je vaša vzmetnica?

Moram priznati, da sem sama precej pozorna, na kakšni postelji bom spala, ko rezerviram prenočišče nekje v stanovanju ali hotelu. Ne vem zakaj, a vedno, ko pridem v sobo pogledam prvo to. Sedaj sem samska in lažje spim, prej ko sem imela partnerja, pa me je morilo čisto vse.

Najbolj mi je partner zameril enkrat, ko sem takoj, ko sva prišla na recepcijo vprašala, ali je vzmetnica v sobi nova in dobra, tega ni nikoli pozabil. Takrat sva šla dopust prvič skupaj. Ko sva odšla proti sobi, me je vprašal, zakaj sem to vprašala in rekel, da to ni bilo lepo. Kako ni bilo lepo, sem premišljevala, saj jaz lahko vprašam, kakšna bo moja vzmetnica na kateri bom spala. On pa je še vseeno vztrajal, da to ni bilo lepo, ker enostavno tega receptor niti ne ve. Pa saj bi lahko sama vedela, da vzmetnica v hotelu ni ravno dobra in kvalitetna.

Takrat mi je rekel, da bi morala biti tiho in sama v sobi preveriti, kakšna je vzmetnica, ker bi itak bilo vseeno. Tako pa sem spravila v dilemo receptorja. Še čudno, da ga nisi vprašala, koliko je stara vzmetnica v sobi, mi je rekel. Tisto noč nisem dobro spala, ker sva itak bila na pol skregana, ker se nikakor nisva razumela. Jaz vem, da imam problem glede spanja in tukaj ne morem pomagati, meni ogromno pomeni dobra vzmetnica, ker potem je moj spanec saj malo boljši. Ko sva drugi dan pozabila na ta pogovor, sem tudi boljše spala. Tako kasneje nisem nikoli več omenjala, kakšna je vzmetnica, ko sem bila z njim, ker ni imelo smisla. Sedaj, ko sem samska pa to preverim že prej, predenj rezerviram prenočišče in po navadi hodim v nove in prenovljene hotele, kjer je vzmetnica še sigurno dobra in zaležana.